Szerzőink

2019-09-19

Liszkai Anikó

Az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Könd Utcai Telephelyén dolgozik mint óvodapedagógus. Nyolc év szakmai gyakorlattal rendelkezik. SNI gyermekek pedagógusa és tehetségfejlesztő pedagógus szakvizsgás képzésekkel is bír.

Két évig vezette az óvodájában a téri-vizuális tehetségműhelyt, de az idei nevelési évben robotika tehetségműhelyet indít 2019 októberében, illetve a békéscsabai Kollaborban (Természettudományi élményközpont) óraadóként, hetente egyszer robotika szakkört tart. Fontos számára a saját élményű tanulás, a digitális, projekt és élmény pedagógia.

Robotikával 2018-ban kezdett el foglakozni. A Raabe Klett kiadó által meghirdetett robotépítő versenyen országos első helyezést ért el a csoportjával, nyereményük három darab Scottie GO! társasjáték volt. Itt olyan pozitív tapasztalatai lettek, amelyek arra ösztönözték, hogy önképzés útján még jobban betekintést nyerjen a robotika világába. A társasról cikket is írt a kiadó megkeresésére.

2019 tavaszán Aknai Dóra Orsolya felkérésre SNI gyermekek robotikával történő fejlesztéséről publikált. Részt vehetett a csoportjával a CodeWeek és a Digitális Témahét eseményén, illetve Kisgyermekkori Robotika kódolás 3. ELTE által szervezett konferencia előadója lehetett 2019 tavaszán, Budapesten. Dél-Békési Tehetségtanács kérésére 2019. áprilisában a IX. Orosházi Tehetségkonferencián szakmai bemutató napot tartott az érdeklődő pedagógusoknak és délután elméleti előadóként volt jelen a rendezvényen.

A Raabe Klett kiadó felkérésére részt vett a Scottie Go!-ról szóló elearnig tananyag fejlesztésben.

Megjelent cikkei:

A Scottie Go! Basic óvodai alkalmazása

Robotok az óvodában - vendégposzt: Liszkai Anikó (SNI/IKT blog)

  • 2019 IV. Mobileszközök az oktatásban konferencia Balatonfűzfő előadóként vett részt
  • 2020. Tanulj velem IKT-val szülinap előadóként vett részt
  • 2020 Dojo új lehetőség az online digitális óvodai nevelésben Aknai Dóra Orsolya oldalán megjelent írása https://sniikt.wordpress.com/2020/05/18/scottiegodojo/
  • 2020. Legyél te az év digitális Da Vinci tanára! videópályázaton országos 3. helyezett és külön díj
  • 2020. május IKT MisterMinds kutatócsoport tagjának választották
  • 2020. október Code Week Webinárium: Online Robotika az óvodában Bemutatta a sikeres Code Week pályázatát https://www.youtube.com/watch?v=pNv5jKH8el
  • A 2021. Debrecen Oktatás Informatikai Pedagógiai Konferencia (online) Tehetség szaktanácsadás céljából megrendezésre kerülő eseményeken is elő adhatott Orosházán, illetve bemutathatta eszközeit.
  • Az ELTE Robotika Kódolás Kisgyermekkorban 4. online konferenciára fogadták el a jelentkezését, így ott is előadhat májusban.

További cikkek a témában


Szerzőink

2019-09-19

Csányi Judit

Az IKT Masterminds kutatócsoport tagja, lelkes digitális módszertani szakértő - aki elearning tananyagot írt nekünk a Scottie Go! mellé!

frang-gizella-belyeg
Szerzőink

2018-10-30

Frang Gizella

Frang Gizella a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának tanársegédje 2014-től. A tanítás melletti negyedszázados újságírói munkája során helyi- és országos lapoknál, rádióknál dolgozott.