Digitális kultúra az óvodában

Beszámítható kreditpont 15
Feldolgozási idő (max.) 15 óra
Elsajátítás módja elearning
Kurzus elérhető Azonnal

Oktatóanyag díja egy összegben:

29 900 Ft (áfával)

Részletes leírás

Digitális kultúra az óvodában

A gyerekek nagyon korai életkorban találkoznak a digitális világ eszköztárával, az első tapasztalataikat általában hároméves kor előtt, családi körben szerzik, különböző okos eszközök használatáról, erre jó példa, hogy óvodakezdéskor ismerik és önállóan használják az érintőkijelzőt. Azonban ez a tudás, inkább tanult viselkedésminták utánzásán alapszik, ekkor még nem tudatos felhasználók, nem ismerik a digitális világ veszélyeit. Mivel olvasni sem tudnak, ezért elsősorban a vizuális megjelenítésére és a vele párhuzamosan észlelhető auditív ingerekre támaszkodnak, például a különböző játékok, mesék megtekintése során. Éppen ezért nagyon fontos már óvodás korban a tudatos digitális használathoz elengedhetetlen kompetenciákat megalapozni, nem csak a gyermekek, de a szüleik számára is.

 • Melyek a digitális világ veszélyei?
 • Melyek a digitális kultúra alkalmazásának előnyei?
 • Hogyan vezessük be a digitális kultúrát kiscsoportban?
 • És hogyan tovább középsőben, nagycsoportban?
Liszkai Anikó szuper érdekes, képekkel gazdagon illusztrált képzésében ismét nem kell csalódniuk a digitális nevelés iránt érdeklődő óvodapedagógusoknak: rengeteg linket, hivatkozást használva teszi kézzelfoghatóvá, érthetővé a különféle eszközök, játékok leírását és bevezetésük lépéseit.

Az érthető és olvasmányos szövegnek köszönhetően szinte azonnal belevágna az ember a digitális kultúra bevezetésébe az óvodai csoportjában - és ennek most nincs is akadálya.

Kezdje el Ön is még ma!

Tematika és kulcsszavak

 1. Bevezetés
 2. Digitális kultúra lehetőségei, veszélyei
 3. Digitális kultúra definíciója, óvodai értelmezése
 4. Digitális kultúra előnyei, képességfejlesztő hatása
 5. Digitális kultúra óvodai tervezete
 6. Digitális kultúra óvodai személyi és tárgyi feltételei
 7. Digitális kultúra az óvodai nevelés gyakorlatában
 8. Digitális kultúra az óvodai nevelés gyakorlatában 2.
 9. Digitális kultúra az óvodai nevelés gyakorlatában 3
 10. Felhasznált irodalom

Kulcsszavak: digitalizáció, óvoda, óvodai digitális nevelés, digitális kultúra az óvodában, robotok az óvodában, digitális tanulás, algoritmikus gondolkodás

Kinek ajánljuk?

Képzésünket ajánljuk minden kíváncsi természetű és vállalkozó szellemű óvodapedagógusnak, aki szeretné megalapozni az óvodáskorú gyermekek digitális kompetenciáit és felkészíteni őket a digitális világ veszélyeire.
Tippeket és tanácsokat adunk hogyan, milyen eszközökkel érdemes bevezetni a digitális világot a kisgyermekek életébe.

Miért a Raabe eLearning?

A Raabe eLearning anyagait kiváló szakemberek állítják össze. Az online képzés témáról témára halad, kényelmes tempóban, minden részre elegendő időt hagyva. Nyugodtan próbálja ki a tanultakat, fedezze fel az ajánlott oldalakat, készítsen jegyzeteket: mélyítse el tudását, ismereteit!

Az képzés végén egy összefoglaló kérdéssorral ellenőrizheti tudását.

A tanulás és kreditpontszerzés ennél egyszerűbb már nem is lehetne:

 • Kattintson a "Kezdje el azonnal!" gombra!
 • Töltse ki adatait a regisztrációhoz!
 • Dőljön hátra és élvezze a bárhol, bármikor tanulás örömeit!

Képzési díj, tananyag feldolgozására rendelkezésre álló idő

A képzési díj és a kedvezményes képzési díj aktuális időszakban a honlapunkon megtalálható.
Fizetési mód és ütemezés: a képzés díját a jelentkezést követő 8 napon belül, egy összegben, bankkártyával vagy utalással kérjük rendezni.

A kurzus a regisztrációt követő 1 éven belül bármikor elkezdhető és befejezhető. A rendelkezésre álló idő leteltével megszűnik a tananyaghoz való hozzáférés.

Szükséges személyes adatok

Az alábbi személyes adatokat kérjük kötelezően: viselt név, születési név, születési hely és idő, anyja neve, legmagasabb iskolai végzettség, e-mail cím, telefonszám; költségviselő neve, címe és adószáma (ha a költségviselő nem magánszemély).

Nem kötelezően megadandó adatok: oktatási azonosítószám, lakcím, levelezési cím.

Fenti adatokat az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató szerint kezeljük és tároljuk  az Fktv. 21. §-a értelmében a felnőttképzési szerződés (írásban vagy szóban történő) megkötésétől számított nyolcadik év utolsó napjáig.

Kapcsolat

Email: raabe@raabe.hu

A Raabe Klett Oktatási Tanácsadó és Kiadó Kft.
felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000955

az ügyfélszolgálat nyitvatartása:
1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület 1. emelet
munkanapokon 7.30-15.30

Előrehaladás és zárás a Raabe eLearning rendszerben

A jelentkezést és fizetést követően a megadott e-mailcímre hozzáférést küldünk a távoktatási felülethez. (Amennyiben a levél nem érkezik meg, javasolt a Spam vagy a Törölt elemek mappát ellenőrizni.)

A távoktatási felület használatát rövid videó segítségével mutatjuk be.

A tanult ismeretekben való előrehaladást és a megértést önellenőrző teszt(ek) segíti(k). A képzés akkor számít befejezettnek, ha 100%-os az előrehaladás a tananyagban és a közbeiktatott önellenőrzés is sikeres.

A képzés elvégzéséről igazolást állítunk ki A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII.22.) sz. Kormányrendelet 5. § 3. d) pontja értelmében: a hétévenkénti továbbképzés max. 25%-a teljesíthető többek között a 30 foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az 5 órát eléri. Az igazolás a felhasználói fiókjából letölthető.

Amennyiben ezen felül szeretne Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer (FAR) szerinti tanúsítványt is igényelni – online vagy papír alapon –, írja meg kérését e-mailen a regisztrációt követő 24 órán belül!

Elállás

Elearning tananyag vásárlásakor, amennyiben a vásárlástól számított 14 napon belül az elearning.raabe.hu felületén a kapott adatokkal belép, ehhez kapcsolódóan tudomásul veszi és elfogadja, hogy ezzel lemond elállási/felmondási jogáról. (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) m).