Blog

2023-08-14

Digitális kultúra bevezetése alsó tagozaton

A 2020-as NAT egy új tantárgy bevezetését jelentette az alsó tagozaton. Az elnevezése is azt tükrözi, hogy egy olyan tantárgy jött létre, amely szemléletében is megújult: nem pusztán informatikai tudás átadására van szükség, hanem a gyermekek szemléletmódjának alakítását tűzi ki célul. A világ folyamatosan változik körülöttünk, hiszen a digitális eszközök átszövik a mindennapjainkat. Meg kell ismerni őket, meg kell tanulni a használatukat.

Mindenféle tudás megszerzéséhez és bővítéséhez alapvető fontosságú a digitális kultúra. Az alsó tagozatos tanulók tapasztalat útján, cselekvéssel tanulnak a leghatékonyabban. Ezt tudják a tantárgy ismeretanyagának összeállítói is, akik mindvégig arra törekednek, hogy csak a legszükségesebb elméleti ismeretet adják át sokféle gyakorlati és cselekvést igénylő feladattal mélyítve a tanulók ismereteit. Mondhatnám azt is, hogy egy digitális tanulásmódszertan birtokába jutnak a gyerekek: ezzel a tudással támogatják minden más tantárgy ismeretanyagának elsajátítását. A 3-4. osztályosok cselekvések és élmények útján fejlődhetnek, szerteágazó képességüket csiszolhatják és észrevétlenül tanulhatnak, miközben digitális eszközöket használnak.

A tananyag segítségével könnyedén tervezheti és tarthatja meg óráit, hiszen tanmenet-javaslattal és jobbnál jobb óraötletekkel szélesítheti tudását.

Szerzőnk, Csányi Judit nagy hangsúlyt fektet az online világ veszélyeire is. Mire érdemes figyelni? Miért nem jó ötlet túl sok szelfit posztolni magunkról? Miért ne beszélgessünk idegenekkel?

Sok-sok érdekes téma, ami pedagógusnak és diáknak is tartalmas időtöltést és észrevétlen tudásgyarapítást biztosít. Kezdje el a kurzust még ma!

A képzést most bevezető áron, 30% kedvezménnyel vásárolhatja meg, így 29.900 Ft helyett csak 20.930 Ft-ba kerül!
Katt ide és a képzés oldalára visszük!

További cikkek a témában