Szerzőink

2018-10-09

Petróczi Gábor igazgató, köznevelési szakértő

Tanulmányok

Petróczi Gábor 25 éve a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium igazgatója, köznevelési szakértő, az Eszterházy Károly Egyetem címzetes főiskolai docense, tanára. Középiskolai tanulmányait a jelenleg általa vezetett intézményben, az akkori Ságvári Endre Gimnáziumban végezte. Matematika-fizika szakos egyetemi diplomáját a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerezte 1979-ben, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen 1995-ben közoktatásvezetői diplomát szerzett.

Szakértői tevékenysége

1995-ben jelentkezett első írásaival a Raabe Kiadónál, ahol cikkei a Korszerű Iskolavezetésben és a Tanári LÉTkérdések c. cserelapos kötetekben jelentek meg. Az azóta eltelt több mint 20 évben írásai több ezer oldalnyi terjedelemben vannak jelen a kiadó kiadványaiban és más kiadók köteteiben. 2016-tól a Raabe Akadémia sikeres és népszerű előadója. 1995-től folyamatos és aktív közoktatási szakértői tevékenységet végez, amelynek révén az ország szinte minden területén sikeres előadásokat tart a pedagógusokat érdeklő aktuális kérdésekről. Egyik kiemelt szakértői területe a pedagógusok minősítése, önértékelése és tanfelügyelete, ennek kapcsán sok ezer pedagógus segítségére volt a pedagógus portfólió elkészítésében.

Saját honlapja 2010-től szolgálja a pedagógusokat, a fenntartókat és az oktatásügyet, a weblapon eddig 4,6 millió látogató fordult meg, a napi olvasószám pedig meghaladja az ezret. Közoktatási szakértői tevékenységével segíti az intézmények, fenntartók szakmai tevékenységét. Rendszeresen kap felkéréseket a bíróságoktól munkaügyi perekben.

Az Eszterházy Károly Egyetem külsős tanáraként húsz éve vesz részt a szakvizsgára készülő pedagógus hallgatók egyetemi oktatásában és vizsgáztatásában.

További cikkek a témában


Szerzőink

2019-09-19

Liszkai Anikó

Szerzőnk saját óvodai tapasztalatait is beleírta a Scottie Go! elearning tananyagba.

Szerzőink

2019-09-19

Csányi Judit

Az IKT Masterminds kutatócsoport tagja, lelkes digitális módszertani szakértő - aki elearning tananyagot írt nekünk a Scottie Go! mellé!

frang-gizella-belyeg
Szerzőink

2018-10-30

Frang Gizella

Frang Gizella a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának tanársegédje 2014-től. A tanítás melletti negyedszázados újságírói munkája során helyi- és országos lapoknál, rádióknál dolgozott.