Programozás tanítása alsósoknak - blokkprogramozás

Feldolgozási idő (max.) 15 óra
Elsajátítás módja elearning
Kurzus elérhető Azonnal

Oktatóanyag díja egy összegben:

25.900 Ft (áfával) helyett csak

18 130 Ft

Ismerje meg a blokkprogramozás alapjait!

A „Programozás alsósoknak - blokkprogramozás” tananyag az általános iskolák alsó tagozatos osztályai számára felhasználható gyakorlatokat, alkalmazásokat mutat be.

A feldolgozás során megismert eszközök, módszerek az algoritmikus gondolkodás fejlesztéséhez, a kódolás bevezetéséhez kapcsolódó információkat foglalja össze.

A megismert tevékenységek, feladatok segítségével az algoritmikus gondolkodás szintjei fejleszthetőek:

 • az elemi műveletek, melyekből
 • feladatmegoldó rutinok hozhatóak létre
 • eljárások alakíthatóak ki
 • és így problémamegoldási stratégiák jöhetnek létre.

Részletes leírás

Hallgatóink mondták

Fükő Judit, pedagógus

A rendszer felépítése egyszerű, érthető volt, nagyon tetszett a csempék egyszerűsége, letisztultsága. A kezelése egyértelmű volt, örültem, hogy mind a rendszerben, mind e-mailben azonnali tájékoztatást kaptunk, minden információ, valamint a tanúsítvány is gyakorlatilag azonnal megérkezett.

A tananyag lényegre törő és érthető volt, kiváló azoknak, akik most ismerkednek a témával. Ezen kívül a mellékelt linkek lehetőséget adtak az elmélyültebb tanulmányozásra is. Külön örültem a Youtube linkeknek (azért végeztem ilyen gyorsan, mert az adott webináriumokon én is részt vettem online).

A Scratch programmal való ismerkedéshez még később nagy hasznát veszem majd a megadott linknek, ahhoz remek volt a tanfolyam, hogy megismertesse az alapjait, felkeltse az érdeklődést és irányt mutasson a további ismeretszerzéshez. 

A leginkább az tetszett benne, hogy valóban nem számítógép-szakértőknek szólt, hanem a "mezei" tanítók (mint én) is megérthették.

A könnyen kezelhetőséget szintén nagyon fontosnak és szimpatikusnak tartom, sok kollégám küzd a sokszor feleslegesen túlbonyolított felületekkel, eldugott, nehezen felfedezhető ikonokkal. Itt minden egyértelmű volt.”

Tematika és kulcszavak

Tematika

 • Programozás alsósoknak - elméleti háttér
 • Offline kódolás, tevékenységek
 • A Code.org oldal használata
 • Code.org leckék gyakorlati felhasználása
 • Lightbot
 • A Scratch bevezetése

Kulcsszavak

kódolás, programozás, algoritmikus gondolkodás, ciklus, eljárás, alprogram, utasítás, parancs, Scratch

Kinek ajánljuk?

Bárkinek, aki szeretné megismerni a lehetőségeket a programozás oktatásához alsósok számára. A tananyag gyakorlati példákkal mutatja be a legismertebb gyakorlatokat, alkalmazásokat, így azokkal bárki megismerheti és elsajátíthatja az alapokat, hogy aztán osztályában, csoportjában magabiztosan tudja bevezetni a kódolást, programozás.

A tananyag elsajátításához, a benne bemutatott eszközök használatához, a pedagógus részéről általános informatikai ismeretekre van szükség:

 • irodai szoftvercsomag – szövegszerkesztő, táblázatkezelő – alkalmazásának ismerete
 • online, internetes alkalmazások használata.

Miért a Raabe eLearning?

A tanulás ennél egyszerűbb már nem is lehetne:

 • Kattintson a "Kezdje el azonnal!" gombra!
 • Töltse ki adatait a regisztrációhoz!
 • Dőljön hátra, és élvezze a bárhol, bármikor tanulás örömeit!

Képzési díj, tananyag feldolgozására rendelkezésre álló idő

A képzési díj és a kedvezményes képzési díj aktuális időszakban a honlapunkon megtalálható.
Fizetési mód és ütemezés: a képzés díját a jelentkezést követő 8 napon belül, egy összegben, bankkártyával vagy utalással kérjük rendezni.

A kurzus a regisztrációt követő 1 éven belül bármikor elkezdhető és befejezhető. A rendelkezésre álló idő leteltével megszűnik a tananyaghoz való hozzáférés.

Szükséges személyes adatok

Az alábbi személyes adatokat kérjük kötelezően: viselt név, születési név, születési hely és idő, anyja neve, legmagasabb iskolai végzettség, e-mail cím, telefonszám; költségviselő neve, címe és adószáma (ha a költségviselő nem magánszemély).

Nem kötelezően megadandó adatok: oktatási azonosítószám, lakcím, levelezési cím.

Fenti adatokat az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató szerint kezeljük és tároljuk  az Fktv. 21. §-a értelmében a felnőttképzési szerződés (írásban vagy szóban történő) megkötésétől számított nyolcadik év utolsó napjáig.

Kapcsolat

Email: raabe@raabe.hu

A Raabe Klett Oktatási Tanácsadó és Kiadó Kft.
felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000955

az ügyfélszolgálat nyitvatartása:
1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület 1. emelet
munkanapokon 7.30-15.30

Előrehaladás és zárás a Raabe eLearning rendszerben

A jelentkezést és fizetést követően a megadott e-mailcímre hozzáférést küldünk a távoktatási felülethez. (Amennyiben a levél nem érkezik meg, javasolt a Spam vagy a Törölt elemek mappát ellenőrizni.)

A távoktatási felület használatát rövid videó segítségével mutatjuk be.

A tanult ismeretekben való előrehaladást és a megértést önellenőrző teszt(ek) segíti(k). A képzés akkor számít befejezettnek, ha 100%-os az előrehaladás a tananyagban és a közbeiktatott önellenőrzés is sikeres.

A képzés elvégzéséről igazolást állítunk ki A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII.22.) sz. Kormányrendelet 5. § 3. d) pontja értelmében: a hétévenkénti továbbképzés max. 25%-a teljesíthető többek között a 30 foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az 5 órát eléri. Az igazolás a felhasználói fiókjából letölthető.

Amennyiben az általunk kiállított Igazolás mellett Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer (FAR) szerinti tanúsítványt is szeretne igényelni, kérjük, a kurzus befejezése napján írjon e-mailt a raabe@raabe.hu címre, azt is megjelölve, hogy a tanúsítványt 1) magyar (egynyelvű) vagy 2) magyar/angol (kétnyelvű) vagy 3) magyar/német (kétnyelvű) formában kéri.

Elállás

Elearning tananyag vásárlásakor, amennyiben a vásárlástól számított 14 napon belül az elearning.raabe.hu felületén a kapott adatokkal belép, ehhez kapcsolódóan tudomásul veszi és elfogadja, hogy ezzel lemond elállási/felmondási jogáról. (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) m).