Felhőinformatika, megosztott munkavégzés az iskola életében

Feldolgozási idő (max.) 15 óra
Elsajátítás módja elearning
Kurzus elérhető Azonnal

Oktatóanyag díja egy összegben:

25.900 Ft (áfával)

Ismerje meg a felhőinformatika eszközeit!

Tananyagunk segítségével megismerheti a rendelkezésre álló eszközöket, szolgáltatásokat, elsajátíthatja azok működését, saját fiókot hozhat létre, illetve gyakorlati tapasztalatokra tehet szert, hogy aztán a megszerzett tudását átültesse munkahelyi vagy akár otthoni környezetbe.

Ma már mindent a felhőben tárolunk és ma már az intézményvezetők, iskolatitkárok, tanárok számára is fontos, hogy bárhol, bármikor elérjék azokat a dokumentumokat, fájlokat, amiket használnak.

Segítünk eligazodni a lehetőségek és a szolgáltatások, szolgáltatók között - Ön pedig használható, gyakorlati tudásra tesz szert.

Részletes leírás

Tematika és kulcsszavak

A tananyag során megismeri és megtanulja magabiztosan használni a felhőinformatika eszközeit. Olyan témákat érint a leckék feldolgozása során, mint például:
 • A felhőinformatika fogalma és alkalmazási lehetőségei
 • A pedagógusok lehetőségei az ingyenes, jogtiszta szoftverek eléréséhez
 • PDF dokumentumok számítógépes kitöltése
 • Hogyan tegyünk szert digitális felhőre?
 • Mindent a biztonságról!
 • Adatlopás és egyéb veszélyek
 • Dokumentumok felhőbe történő mentése
 • Dokumentumok megosztása
 • A megosztott dokumentumok szerkesztése a Google felhasználásával
 • Word dokumentum közös szerkesztése a Microsoft szoftvereivel
 • Osztálykirándulás szervezése és vezetése felhőinformatikai eszközökkel
 • Fotók tárolása és megosztása a felhőben
 • Telefonszámok, névjegyzékek
 • Mit tároljunk a felhőben?
Kulcsszavak

Felhőinformatika, cloud, Microsoft Office, Office 365, Google, Google Maps, Google Drive, dokumentumok, dokumentumok megosztása, biztonság, jelszavak, hálózat

Kinek ajánljuk?

Minden olyan pedagógusnak és érdeklődőnek, akit érdekel

 • a modern eszközhasználat,
 • érez magában elköteleződést a modern technika iránt,
 • szeretne belemerülni a dokumentumok közös szerkesztésének és megosztásának rejtelmeibe.

A tartalom elvégzéséhez nincs szükség átfogó informatikai ismertekre. A tananyag elsajátításához elegendő alapszintű számítógép-felhasználói ismeret. A tananyag feldolgozása során lépésről lépésre megmutatjuk a teendőket, azonban a teljes tartalom elsajátításához szüksége lesz egy internetkapcsolattal rendelkező számítógépre.

A tananyag eredményes elvégzéséhez javasoljuk, hogy keressen magának „tanulópárt”, hiszen jelen tananyagot csak úgy tudja hatékonyan elsajátítani, ha az itt ismertetett módszereket a gyakorlatban is alkalmazza.

Miért a Raabe eLearning?

A tanulás ennél egyszerűbb már nem is lehetne:

 • Kattintson a "Kezdje el azonnal!" gombra!
 • Töltse ki adatait a regisztrációhoz!
 • Dőljön hátra és élvezze a bárhol, bármikor tanulás örömeit!

Képzési díj, tananyag feldolgozására rendelkezésre álló idő

A képzési díj és a kedvezményes képzési díj aktuális időszakban a honlapunkon megtalálható.
Fizetési mód és ütemezés: a képzés díját a jelentkezést követő 8 napon belül, egy összegben, bankkártyával vagy utalással kérjük rendezni.

A kurzus a regisztrációt követő 1 éven belül bármikor elkezdhető és befejezhető. A rendelkezésre álló idő leteltével megszűnik a tananyaghoz való hozzáférés.

Szükséges személyes adatok

Az alábbi személyes adatokat kérjük kötelezően: viselt név, születési név, születési hely és idő, anyja neve, legmagasabb iskolai végzettség, e-mail cím, telefonszám; költségviselő neve, címe és adószáma (ha a költségviselő nem magánszemély).

Nem kötelezően megadandó adatok: oktatási azonosítószám, lakcím, levelezési cím.

Fenti adatokat az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató szerint kezeljük és tároljuk  az Fktv. 21. §-a értelmében a felnőttképzési szerződés (írásban vagy szóban történő) megkötésétől számított nyolcadik év utolsó napjáig.

Kapcsolat

Email: raabe@raabe.hu

A Raabe Klett Oktatási Tanácsadó és Kiadó Kft.
felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000955

az ügyfélszolgálat nyitvatartása:
1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület 1. emelet
munkanapokon 7.30-15.30

Előrehaladás és zárás a Raabe eLearning rendszerben

A jelentkezést és fizetést követően a megadott e-mailcímre hozzáférést küldünk a távoktatási felülethez. (Amennyiben a levél nem érkezik meg, javasolt a Spam vagy a Törölt elemek mappát ellenőrizni.)

A távoktatási felület használatát rövid videó segítségével mutatjuk be.

A tanult ismeretekben való előrehaladást és a megértést önellenőrző teszt(ek) segíti(k). A képzés akkor számít befejezettnek, ha 100%-os az előrehaladás a tananyagban és a közbeiktatott önellenőrzés is sikeres.

A képzés elvégzéséről igazolást állítunk ki A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII.22.) sz. Kormányrendelet 5. § 3. d) pontja értelmében: a hétévenkénti továbbképzés max. 25%-a teljesíthető többek között a 30 foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az 5 órát eléri. Az igazolás a felhasználói fiókjából letölthető.

Amennyiben ezen felül szeretne Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer (FAR) szerinti tanúsítványt is igényelni – online vagy papír alapon –, írja meg kérését e-mailen a regisztrációt követő 24 órán belül!

Elállás

Elearning tananyag vásárlásakor, amennyiben a vásárlástól számított 14 napon belül az elearning.raabe.hu felületén a kapott adatokkal belép, ehhez kapcsolódóan tudomásul veszi és elfogadja, hogy ezzel lemond elállási/felmondási jogáról. (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) m).