A hatékony iskolatitkári számítógéphasználat módszerei és titkai

Feldolgozási idő (max.) 15 óra
Elsajátítás módja elearning
Kurzus elérhető Azonnal

Oktatóanyag díja egy összegben:

25.900 Ft (áfával) helyett csak

18 130 Ft

Tartsa rendezetten dokumentumait és számítógépét!

Elektronikus tananyagunkban az iskolatitkári munka talán legfontosabb technikai eszközére, az iskolatitkári számítógépre fogunk fókuszálni annak érdekében, hogy támogatást adjunk a minél hatékonyabb és minél kevesebb energiát felemésztő iskolatitkári munkavégzéshez.

Az a célunk, hogy az egyes iskolatitkárok által egy adott órában vagy munkanapon elvégzett effektív munkához szükséges munkaidőt az ön esetében is lecsökkentsük a korszerű elektronikus módszerekről való tájékoztatással abban bízva, hogy már holnaptól megkezdi az e kurzuson elsajátított módszerek alkalmazását. Kezdje el rögön, higgye el, hogy látványos sikereket fog elérni!

Részletes leírás

Tematika és kulcsszavak

Tematika

 • A hatékony iskolatitkári számítógéphasználat módszerei és titkai
 • Bevezetés – Az iskolatitkár: kulcsember a szervezetben
 • Hová fog eljutni e-kurzus elvégzését követően
 • Az iskolatitkári munkakör szakképzettségi követelményei
 • Az iskolatitkári munka végzéséhez nélkülözhetetlen kompetenciák
 • Az iskolatitkár számítógépe
 • Az iskolatitkári számítógép kezdőképernyőjének ideális beállításai
 • Feladatok számítógépe kezdőképernyőjének beállításához
 • Az iskolatitkári számítógép mapparendszerének felépítése
 • Felhőinformatikai módszerek az iskolatitkári munkafolyamatban
 • A felhőinformatika fogalma és alkalmazási lehetőségei
 • Mentés és adattárolás a felhőben
 • Regisztráció a Microsoft OneDrive felhőben
 • Dokumentumok megosztott használata a felhőben
 • A tanulói és munkavállalói adatkezeléssel kapcsolatos titkári feladatok
 • A tanulói adatbázis elkészítése és karbantartása
 • A munkavállalói adatbázis kezelési feladatai
 • Körlevelek alkalmazása tömeges dokumentumműveleteknél
 • A körlevelek alkalmazási lehetősége és szükségszerűsége
 • Határozatok készítése körlevél formátumban

Kulcsszavak

Iskolatitkár, iskolatitkári számítógép, számítógép, felhő, felhőinformatika, megosztás, Microsoft Office, OneDrive, dokumentumok, dokumentumok megosztása, adatbázisok készítése

Kinek ajánljuk?

Minden olyan kollégának, aki az intézményekben szervezi az intézményi kommunikációt, végzi az intézmény adminisztrációs feladatait, valamint a folyton rohanó vezetők és pedagógusok mellett kezeli az őket érintő megkereséseket, telefonhívásokat, átadja az őket érintő személyes üzeneteket.

De azoknak is, akik szeretnék megismerni az intézményi adminisztrációt, annak lehetőségeit, illetve azt, hogy milyen módon könnyíthetik meg ezek az eszközök az intézményi vagy akár az otthoni munkát.

Miért a Raabe eLearning?

A tanulás ennél egyszerűbb már nem is lehetne:

 • Kattintson a "Kezdje el azonnal!" gombra!
 • Töltse ki adatait a regisztrációhoz!
 • Dőljön hátra és élvezze a bárhol, bármikor tanulás örömeit!

Képzési díj, tananyag feldolgozására rendelkezésre álló idő

A képzési díj és a kedvezményes képzési díj aktuális időszakban a honlapunkon megtalálható.
Fizetési mód és ütemezés: a képzés díját a jelentkezést követő 8 napon belül, egy összegben, bankkártyával vagy utalással kérjük rendezni.

A kurzus a regisztrációt követő 1 éven belül bármikor elkezdhető és befejezhető. A rendelkezésre álló idő leteltével megszűnik a tananyaghoz való hozzáférés.

Szükséges személyes adatok

Az alábbi személyes adatokat kérjük kötelezően: viselt név, születési név, születési hely és idő, anyja neve, legmagasabb iskolai végzettség, e-mail cím, telefonszám; költségviselő neve, címe és adószáma (ha a költségviselő nem magánszemély).

Nem kötelezően megadandó adatok: oktatási azonosítószám, lakcím, levelezési cím.

Fenti adatokat az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató szerint kezeljük és tároljuk  az Fktv. 21. §-a értelmében a felnőttképzési szerződés (írásban vagy szóban történő) megkötésétől számított nyolcadik év utolsó napjáig.

Kapcsolat

Email: raabe@raabe.hu

A Raabe Klett Oktatási Tanácsadó és Kiadó Kft.
felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000955

az ügyfélszolgálat nyitvatartása:
1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület 1. emelet
munkanapokon 7.30-15.30

Előrehaladás és zárás a Raabe eLearning rendszerben

A jelentkezést és fizetést követően a megadott e-mailcímre hozzáférést küldünk a távoktatási felülethez. (Amennyiben a levél nem érkezik meg, javasolt a Spam vagy a Törölt elemek mappát ellenőrizni.)

A távoktatási felület használatát rövid videó segítségével mutatjuk be.

A tanult ismeretekben való előrehaladást és a megértést önellenőrző teszt(ek) segíti(k). A képzés akkor számít befejezettnek, ha 100%-os az előrehaladás a tananyagban és a közbeiktatott önellenőrzés is sikeres.

A képzés elvégzéséről igazolást állítunk ki A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII.22.) sz. Kormányrendelet 5. § 3. d) pontja értelmében: a hétévenkénti továbbképzés max. 25%-a teljesíthető többek között a 30 foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az 5 órát eléri. Az igazolás a felhasználói fiókjából letölthető.

Amennyiben az általunk kiállított Igazolás mellett Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer (FAR) szerinti tanúsítványt is szeretne igényelni, kérjük, a kurzus befejezése napján írjon e-mailt a raabe@raabe.hu címre, azt is megjelölve, hogy a tanúsítványt 1) magyar (egynyelvű) vagy 2) magyar/angol (kétnyelvű) vagy 3) magyar/német (kétnyelvű) formában kéri.

Elállás

Elearning tananyag vásárlásakor, amennyiben a vásárlástól számított 14 napon belül az elearning.raabe.hu felületén a kapott adatokkal belép, ehhez kapcsolódóan tudomásul veszi és elfogadja, hogy ezzel lemond elállási/felmondási jogáról. (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) m).