Tanulók toborzása és megtartása, pályaorientáció az intézményben

Feldolgozási idő (max.) 15 óra
Elsajátítás módja elearning
Kurzus elérhető Azonnal

Oktatóanyag díja egy összegben:

25.900 Ft (áfával)

Vezessen olyan intézményt, ahová sokan jelentkeznek és szívesen járnak a diákok!

Az oktatási élet minden szereplője – a diák, a szülő, a pedagógus, a pedagógiai munkát segítő dolgozók, a törvényhozó – tisztában van vele, hogy az iskola óriási szerepet tölt be az egyén életében, kihatással lehet az egész életútra.

A mondás, miszerint az iskola minden családot érint valamiképp, 100 százalékosan igaz. A 21. század elején az iskoláknak és az iskolai élet minden szereplőjének folyamatos kihívásokkal kell szembenéznie: a demográfiai változások, a társadalmat és a munkaerőpiacot érintő folyamatok, a felnövekvő generáció életszemlélete, a szülők változó tudatossága, a politikai és gazdasági tényezők nagymértékben meghatározzák eme szegmens működését.

Ráadásul most már az intézmények között is egyre nagyobb a verseny a diákokért - lássuk, mit tehet Ön intézményvezetőként, pedagógusként ezért!

A 15 órás tananyag arra koncentrál, hogy az iskolák életében milyen feladatokat jelent a leendő diákok toborzása, azok megtartása, a pályaorientáció és az életpályakészségek segítése. A tananyag segítséget nyújt abban, hogy rendszerezze és bővítse a pályaorientációval, a diákok toborzásával és megtartásával kapcsolatos korábbi ismereteit, és abban, hogy elinduljon a tanulás, tapasztalás további útján, betekintést nyerjen a téma elméleti hátterébe, megismerkedjen új módszerekkel, mások által alkalmazott jó gyakorlatokkal.

Részletes leírás

Tematika és kulcsszavak

Tematika

 • Az iskola szerepe az életünkben
 • Alapfogalmak
 • Miért nehéz az iskolatáska?
 • Az iskola
 • A jövő iskolatáskája is nehéz lesz?
 • Diákok toborzása és megtartása
 • Kihívások
 • Közös érdek: helyes iskolaválasztás
 • Pályaorientáció, életvezetési-készségek
 • Pályaorientáció a gyakorlatban
 • Diákok toborzása
 • Diákok megtartása

Kulcsszavak

pályaorientáció, verseny, toborzás, iskolaválasztás, iskola, az iskola szerepe, diákok

Kinek ajánljuk?

Tananyagunk az oktatási élet minden szereplője – a diák, a szülő, a pedagógus, a pedagógiai munkát segítő dolgozók, a törvényhozók - számára releváns tartalmat nyújt az intézmények, az egyének szerepével kapcsolatban.

 

Miért a Raabe eLearning?

A tanulás ennél egyszerűbb már nem is lehetne:

 • Kattintson a "Kezdje el azonnal!" gombra!
 • Töltse ki adatait a regisztrációhoz!
 • Dőljön hátra és élvezze a bárhol, bármikor tanulás örömeit!

Képzési díj, tananyag feldolgozására rendelkezésre álló idő

A képzési díj és a kedvezményes képzési díj aktuális időszakban a honlapunkon megtalálható.
Fizetési mód és ütemezés: a képzés díját a jelentkezést követő 8 napon belül, egy összegben, bankkártyával vagy utalással kérjük rendezni.

A kurzus a regisztrációt követő 1 éven belül bármikor elkezdhető és befejezhető. A rendelkezésre álló idő leteltével megszűnik a tananyaghoz való hozzáférés.

Szükséges személyes adatok

Az alábbi személyes adatokat kérjük kötelezően: viselt név, születési név, születési hely és idő, anyja neve, legmagasabb iskolai végzettség, e-mail cím, telefonszám; költségviselő neve, címe és adószáma (ha a költségviselő nem magánszemély).

Nem kötelezően megadandó adatok: oktatási azonosítószám, lakcím, levelezési cím.

Fenti adatokat az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató szerint kezeljük és tároljuk  az Fktv. 21. §-a értelmében a felnőttképzési szerződés (írásban vagy szóban történő) megkötésétől számított nyolcadik év utolsó napjáig.

Kapcsolat

Email: raabe@raabe.hu

A Raabe Klett Oktatási Tanácsadó és Kiadó Kft.
felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000955

az ügyfélszolgálat nyitvatartása:
1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület 1. emelet
munkanapokon 7.30-15.30

Előrehaladás és zárás a Raabe eLearning rendszerben

A jelentkezést és fizetést követően a megadott e-mailcímre hozzáférést küldünk a távoktatási felülethez. (Amennyiben a levél nem érkezik meg, javasolt a Spam vagy a Törölt elemek mappát ellenőrizni.)

A távoktatási felület használatát rövid videó segítségével mutatjuk be.

A tanult ismeretekben való előrehaladást és a megértést önellenőrző teszt(ek) segíti(k). A képzés akkor számít befejezettnek, ha 100%-os az előrehaladás a tananyagban és a közbeiktatott önellenőrzés is sikeres.

A képzés elvégzéséről igazolást állítunk ki A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII.22.) sz. Kormányrendelet 5. § 3. d) pontja értelmében: a hétévenkénti továbbképzés max. 25%-a teljesíthető többek között a 30 foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az 5 órát eléri. Az igazolás a felhasználói fiókjából letölthető.

Amennyiben ezen felül szeretne Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer (FAR) szerinti tanúsítványt is igényelni – online vagy papír alapon –, írja meg kérését e-mailen a regisztrációt követő 24 órán belül!

Elállás

Elearning tananyag vásárlásakor, amennyiben a vásárlástól számított 14 napon belül az elearning.raabe.hu felületén a kapott adatokkal belép, ehhez kapcsolódóan tudomásul veszi és elfogadja, hogy ezzel lemond elállási/felmondási jogáról. (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) m).