Játékba integrált tanulás oviban - Jeles napok megismerése digitális eszközökkel

Beszámítható kreditpont 15
Feldolgozási idő (max.) 15 óra
Elsajátítás módja elearning
Kurzus elérhető Azonnal

Oktatóanyag díja egy összegben:

29.900 Ft (áfával)

Részletes leírás

Játékba integrált tanulás oviban - Jeles napok megismerése digitális eszközökkel

Az óvodás korú gyermekek életkori sajátosságaikból adódóan elsősorban játékba integráltan tanulnak direkt és spontán adódó helyzetekben. Megfigyeléseket végeznek szűkebb és tágabb környezetükről, az évszakok változásairól, az idő múlásáról, a növény- és állatvilágról. Minél több és változatos lehetőséget kell teremtenünk számukra a sajátélményű tanulásra: ezáltal az érzékszerveik aktiválásán keresztül cselekvő részesei lesznek saját tanulási folyamataiknak.

Szinte bármilyen jó ötlet lehet egy projekt alapja. Nagyon széleskörű a témaválaszték, amelyet óvodás korban megismerhetnek a gyerekek. A gyakorlatban figyelembe vesszük az életkori sajátosságokat, magát a csoportprofilt, a pedagógiai programunkat - mindemellett pedig tervezünk.

Egy jó projekt alapja a megfelelően kivitelezhető ötlet. Egyszerűen hangzik, de valójában a legnehezebb ebben a bizonyos értelemben vett szabad témaválasztásban az, hogy a gyakorlatban is jól kivitelezhető ötleteket és hozzá kapcsolódó komplex tevékenységeket és játékokat találjunk ki.

Ebben szeretnék segítséget adni képzésünkkel, amelyen az elméleti alapozás mellett főként gyakorlati példákkal ismerkedhet meg, mivel kiemelten fontosnak tartjuk, hogy tanulóink azonnal hasznosítható tudással gazdagodjanak a tanfolyamon.

Ismerje meg Ön és csoportja a jeles napokat most egy kicsit másképp!


Tematika és kulcsszavak

Tematika:

Tavasz

 • Húsvét
 • Rendőrség napja Magyarországon
 • Beporzók napja: matematika
 • Tavaszi virágok: színismeret, vizuális nevelés
 • Unikornisok: érzelmi nevelés

Nyár

 • Óceánok világnapja: környezet nevelés
 • Zene ünnepe: ének-zene
 • Balatoni halak napja
 • Állatkertek napja
 • Új kenyér ünnepe

 Ősz

 • Takarítási világnap
 • Márton nap
 • Világító torony: Scottie Go!
 • Őszi kincsek
 • Várépítés: lelki egészség napja

Tél

 • Szeretet: Gustav Klimt Ölelés című festményének feldolgozása
 • Mikulás
 • Karácsony
Kulcsszavak:óvoda, módszertan, jeles napok, módszertani ötletek, játékos tanulás az óvodában, játékos tanulás, digitális kultúra, digitális eszközök az óvodában

Kinek ajánljuk?

Olyan elhivatott óvodapedagógusoknak, akik folyamatosan keresik az új, izgalmas digitális lehetőségeket és nem riadnak vissza a hagyományostól eltérő foglalkozások lebonyolításától. Azoknak, akik szeretnek mindig valami újdonsággal, meglepetéssel előrukkolni a csoportszobában, és felejthetetlen élményeket okozni a gyerekeknek, akik "mellesleg" játék közben új ismereteket sajátíthatnak el.

Miért a Raabe eLearning?

A Raabe eLearning anyagait kiváló szakemberek állítják össze. Az online képzés témáról témára halad, kényelmes tempóban, minden részre elegendő időt hagyva. Nyugodtan próbálja ki a tanultakat, fedezze fel az ajánlott oldalakat, készítsen jegyzeteket: mélyítse el tudását, ismereteit!

Az képzés végén egy összefoglaló kérdéssorral ellenőrizheti tudását.

A tanulás és kreditpontszerzés ennél egyszerűbb már nem is lehetne:

 • Kattintson a "Kezdje el azonnal!" gombra!
 • Töltse ki adatait a regisztrációhoz!
 • Dőljön hátra és élvezze a bárhol, bármikor tanulás örömeit!

Képzési díj, tananyag feldolgozására rendelkezésre álló idő

A képzési díj és a kedvezményes képzési díj aktuális időszakban a honlapunkon megtalálható.
Fizetési mód és ütemezés: a képzés díját a jelentkezést követő 8 napon belül, egy összegben, bankkártyával vagy utalással kérjük rendezni.

A kurzus a regisztrációt követő 1 éven belül bármikor elkezdhető és befejezhető. A rendelkezésre álló idő leteltével megszűnik a tananyaghoz való hozzáférés.

Szükséges személyes adatok

Az alábbi személyes adatokat kérjük kötelezően: viselt név, születési név, születési hely és idő, anyja neve, legmagasabb iskolai végzettség, e-mail cím, telefonszám; költségviselő neve, címe és adószáma (ha a költségviselő nem magánszemély).

Nem kötelezően megadandó adatok: oktatási azonosítószám, lakcím, levelezési cím.

Fenti adatokat az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató szerint kezeljük és tároljuk  az Fktv. 21. §-a értelmében a felnőttképzési szerződés (írásban vagy szóban történő) megkötésétől számított nyolcadik év utolsó napjáig.

Kapcsolat

Email: raabe@raabe.hu

A Raabe Klett Oktatási Tanácsadó és Kiadó Kft.
felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000955

az ügyfélszolgálat nyitvatartása:
1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület 1. emelet
munkanapokon 7.30-15.30

Előrehaladás és zárás a Raabe eLearning rendszerben

A jelentkezést és fizetést követően a megadott e-mailcímre hozzáférést küldünk a távoktatási felülethez. (Amennyiben a levél nem érkezik meg, javasolt a Spam vagy a Törölt elemek mappát ellenőrizni.)

A távoktatási felület használatát rövid videó segítségével mutatjuk be.

A tanult ismeretekben való előrehaladást és a megértést önellenőrző teszt(ek) segíti(k). A képzés akkor számít befejezettnek, ha 100%-os az előrehaladás a tananyagban és a közbeiktatott önellenőrzés is sikeres.

A képzés elvégzéséről igazolást állítunk ki A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII.22.) sz. Kormányrendelet 5. § 3. d) pontja értelmében: a hétévenkénti továbbképzés max. 25%-a teljesíthető többek között a 30 foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az 5 órát eléri. Az igazolás a felhasználói fiókjából letölthető.

Amennyiben ezen felül szeretne Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer (FAR) szerinti tanúsítványt is igényelni – online vagy papír alapon –, írja meg kérését e-mailen a regisztrációt követő 24 órán belül!

Elállás

 
Elearning tananyag vásárlásakor, amennyiben a vásárlástól számított 14 napon belül az elearning.raabe.hu felületén a kapott adatokkal belép, ehhez kapcsolódóan tudomásul veszi és elfogadja, hogy ezzel lemond elállási/felmondási jogáról. (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) m).